
Vlaanderen is superdivers, omgaan met culturele verschillen is de uitdaging van onze tijd. Of je nu leraar, leerling, werkgever, werknemer, buur, vrijwilliger of jeugdwerker bent. In het boek ‘Solidariteit in superdiversiteit’ lees je hoe solidariteit in superdiversiteit vorm krijgt, op basis van het grootschalig DieGem-onderzoek. Dat bestudeerde 32 verschillende plaatsen waar mensen van diverse afkomst elkaar ontmoeten. Concreet gaat het om een brede waaier aan scholen, bedrijven, buurtpleintjes, sociale woonwijken, sportclubs, jeugdprojecten, enz.
Solidariteit in superdiversiteit toont op toegankelijke wijze dat de uitdaging van solidariteit verder reikt dan sociale cohesie. Het gaat ook over burgerschap, over verantwoordelijkheid opnemen voor de plaatsen die we delen en de educatieve processen waarin burgers solidariteit leren.
Het boek reikt praktische tools aan om solidariteit in een superdiverse samenleving te ontwikkelen en te versterken.
Dit boek is een must read voor iedereen die werkt of begaan is met solidariteit in een superdiverse samenleving. Samengesteld door Nick Schuermans, Joke Vandenabeele, Stijn Oosterlynck, Marc Jans en Dirk Holemans, is het een publicatie van Acco ism. Denktank Oikos.
Op 26 oktober gaan onderzoekers in gesprek met geëngageerde professionals en vrijwilligers, over wat ons te doen staat om nieuwe vormen van solidariteit gestalte te geven.
Praktisch
– Donderdag 26 oktober om 19 uur in De Nieuwe Vrede (Vredestraat 16-22- in Berchem).
– Deelname aan de boeklancering is gratis, wel graag op voorhand inschrijven via deze deze link.