
Wat gebeurt er als je kunst- en cultuureducatie doordrenkt met technologie? Wat als je online educatief aanbod de overhand neemt op je offline werking? Gooi jij je vol overgave op de mogelijkheden van dit tijdperk of neem je voorzichtig je eerste stappen? Op 23 februari verken je samen met collega’s uit tal van sectoren de horizonten van digitale en online tools.
Naast kennismaking met praktijkvoorbeelden, pluis je met behulp van sprekers uit binnen- en buitenland de mogelijkheden uit van workshops over apps tot installaties en meer.
Bovendien kan je op ‘DigIT Up’ je eigen ideeën aftoetsen aan onderzoek rond digitale bemiddeling en ontmoet je mensen van multimedia-opleidingen (en misschien ontstaat er wel een samenwerking?!).
Programma:
09u30: Onthaal
10u00: Welkom
10u10: Innoveren om te leren
We starten de dag met Elizabeth Muskala, directeur van het TIFF Kids internationaal filmfestival in Toronto, Canada. Zij laat ons zien hoe zij hun festival en educatief programma multimediaal inkleuren. Lees meer.
11u00: Digital Mediation
Renske De Groot is Studieleider Master Kunsteducatie aan de Fontys Hogeschool en stortte zich de afgelopen maanden op het onderwerp digital mediation. Ze koppelt de theorie uit haar PhD aan praktijken uit het veld. Lees meer.
11u50: Pauze
12u10: Digitale en online media in de praktijk
Vervolgens neemt Evy Raes de micro over om als cultuureducator pur sang te tonen hoe zij digitale tools gebruikt in haar creatieve workshops met leerlingen en leerkrachten. Lees meer.
13u00: Lunch
Tijdens de middagpauze kan je je collega’s ontmoeten en een praatje slaan. Je kan je digitale horizon verruimen en kennismaken met een aantal bestaande apps en installaties.
14u15: Medialab: Jongerenradio Quindo & Howest door Tom Christiaens
In de namiddag dompelen we je onder in de praktijkvoorbeelden met als plenaire smaakmaker de samenwerking tussen Quindo en Howest. Jongerenwebradio Quindo is het kloppende hart van een community medialab waar jongeren leren experimenteren met alle vormen van media, waar innovatieve mediatoepassingen worden getest en de relatie tussen mediaproducent en mediagebruiker wordt onderzocht. Lees meer.
15u10: Parallelsessies
In de namiddag verwennen we je met maar liefst vier keuzesessies.
16u40 Netwerkreceptie
Praktische info
- datum: 23 februari 2016
- locatie: ‘DigIT Up’ gaat door in DE Studio in Antwerpen. Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen
- inschrijven doe je online via de website van de Ambassade
- prijs: 50 euro
DigIT up is een samenwerking tussen Creative Europe Desk Vlaanderen, De Ambrassade, DE Studio, Het Jeugdfilmfestival, Locus/Bibnet, Stad Antwerpen en Vitamine C.